Övning 1: Flygförberedelser och introduktionsflygning

Övning 1: Flygförberedelser och introduktionsflygning
Under denna första övning bekantar du dig med flygplatsen, flygplan i allmänhet och den flygplansmodell du kommer att flyga under utbildningen. Du får lära dig flygplanets olika delar och säkerhetsutrustning. Läraren går igenom dagens övning varefter ni gör en daglig tillsyn på flygplanet och kontrollerar bränslemängd. Sen är det dags...

Att för första gången få sätta sig på förarplatsen i ett flygplan är oerhört spännande. När du följer hur läraren startar motorn, taxar i väg och lotsar er upp i luften slås du sannolikt av hur komplicerat flygning kan verka i början - men oroa dig inte, du lär dig snabbt och snart kommer en del av det du ser vara rutin.

Väl uppe i luften och på säker höjd lämnar din lärare över kontrollen till dig - och du får för första gången känna hur det känns att styra ett flygplan. Här måste du tyvärr vara beredd på att du nu har skaffat dig en tidskrävande men fantastiskt rolig hobby som med största sannolikhet kommer vara med dig under resten av ditt liv.

Tips!
Försök att koncentrera dig på att ha kul och att uppleva flygkänslan. Du behöver inte memorera allt som demonstreras denna lektion - det viktiga är att du får uppleva det fantastiska i att styra flygplanet genom luften.


Föregående (innehållsförteckning)   |   Nästa (taxning och parkering)
Senast ändrad tis, 2009-04-21 08:20