Klubbflygning: Nationalflygningen/Runt de två stora

Nationalflygningen
nationalflygningen.png Det är åter dags för klubben att göra en gemensam flygtur, där ändamålet är just flygning. Förra gången besökte vi gamla F15 och tog vägen hem till Bromma via Borlänge. I år blir det en heldag med flygning på nationaldagen den 6:e juni.

I första hand ska vi försöka med en runda i södra Norrland. Vi startar från Bromma kl 10:00 och flyger vidare till Borlänge, Mora, Sveg, Hede, (gamla F4?), Sundsvall, Hudiksvall och Gävle för att sen åter vara tillbaka på Bromma. Det blir åtta eller nio "leggar" och meningen är att man byter kapten vid varje mellanlandning. Var och en betalar naturligtvis sin flygning. Eventuellt kanske någon tänker: Ja, men då kan jag sitta i baksätet och åka med gratis...

Det kan vara lämpligt att vara tre i varje plan, men det går naturligtvis bra med fyra stycken i varje. Längden på banorna är valda på så sätt att vi har goda marginaler. När vi lämnat Sala bakom oss börjar allvaret. I fint väder är det lätt. Men med lite sämre väder ställs man på prov. Det är inte så nära till ett alternativt fällt, som vi är vana vid i Mälardalen. På denna tur får vi se skog, skog och skog! Några älvar och snötäckta fjäll. Har vi tur får vi ävensom uppleva norrländska bromsar, knott och mygg.

...skulle det mot förmodan vara så att vädret norr om Dalälven är marginellt flyger vi istället...

Runt de två stora
...och de två stora är Vänern och Vättern. Vi börjar naturligtvis på Bromma och flyger till Norrköping, Jönköping, (eventuellt till gamla F9), Trollhättan, (Arvika?), Karlstad, Arboga och hem till Bromma igen.

Tänk på att det är i första hand flygningen ni upplever och skaffar er lite mer erfarenhet. Ni får även titta ner på landskapen Uppland, Södermanland, Östergötland, Småland, Västergötland, Bohuslän, Dalsland, Värmland det sköna, Närke och Västmanland.

Missa inte chansen att följa med på denna trevliga tur! Anmäl dig via mail till Börje Norell senast den sista maj.
runtdestora.png