Studiebesök Stockholm ATCC

atcc.jpg
I skogarna i närheten av Arlanda sitter en av Sveriges två områdeskontrollcenter. Stockholm ATCC (Air Traffic Control Centre) är det som vi på radion känner som Stockholm & Sweden control. Även FPC (Flight Planning Centre) håller till här. För några år sedan genomförde vi ett mycket uppskattat studiebesök vid anläggningen, och nu har det blivit dags igen!

Fredagen den 1:a mars kl. 18:00 - 21:00 är vi välkomna att besöka ATCC & FPC. Vi kommer att få se hur man jobbar samt föra nyttiga samtal med flygledare och övrig personal.

Vi har ett tak på 15 deltagare, och därför är det först till kvarn som gäller. Anmälan sker till [email protected].

LFV (som driver anläggningen) har också bett oss att i förväg maila eventuella specifika frågor vi gärna vill få svar på så att de kan förbereda sig. Se det som en unik möjlighet att finna ökad förståelse mellan oss privatpiloter och flygledarna. Bifoga dina frågor till din anmälan.