Ta flygcertifikat på Stockholms Flygklubb

DSC_0025.jpg

Är du sugen på att börja flyga?

Här hittar du information om att ta flygcertifikat i Stockholms Flygklubb.

Vilken ålder måste man ha för att få ta ett flygcertifikat? Du måste vara 16 år för att få flyga första ensamflygningen och 17 år för att få göra uppflygningen för ditt certifikat.

När man talar om att flygcertifikat för privatpersoner brukar man avse privatflygcertifikat (PPL). PPL står för "Private Pilot License". På dessa sidor hittar du mer information om hur du provar flygning, påbörjar utbildningen, priser, bestämmelser och vad du kommer att lära dig.

Vi föreslår att du läser igenom följande sidor för att få mer information om hur flygcertifikat fungerar.

Intresseanmälan
Vill du ha mer information eller bli kontaktad? Fyll i vår intresseanmälan.

Vad krävs?
För att kunna ta flygcertifikat måste du uppfylla vissa medicinska förutsättningar och fylla i ett antal papper. Här hittar du mer information om vad som krävs.

Teoriutbildning PPL-teori
Utbildning till PPL består av både teorilektioner och flyglektioner. Under denna sektion beskriver vi teoriutbildningen.

Flyglektioner
I luften kommer du att få lära dig ett stort antal moment som bl.a. innefattar start, landning, svängar, navigation och radiokommunikation med flygledning. Här beskriver vi de övningar som hör till PPL-utbildningen.

Anmälan
När du bestämt dig för att påbörja utbildningen hittar du de blanketter du behöver här.

Utbildning till högre nivåer som exempelvis IFR, CPL och ATPL har vi inte på Stockholms Flygklubb utan hänvisar istället till de kommersiella flygskolorna i dessa fall.

Om du har frågor kring vår flygskola och flygutbildningen hos Stockholms Flygklubb kan du kontakta:

Börje Norell, flyglärare och utbildningsansvarig
Tel 070-736 06 96
[email protected]

Sökord: cert, privat, civilflyg, allmänflyg, certifikat, instrumentflygning, i-bevis, ava, avancerad flygningSenast ändrad tis, 2020-11-17 12:20