Nya flygplansväskor

Sedan några veckor har alla fem flygplan nya flygplansväskor av mjuk portfölj-typ. Väskan är märkt med flygplanets registrering och innehåller bl.a. flygplanshandbok, samlingspärm, carnet-kort, flygplansdagbok, bränslesticka m.m.

Den flygplanshandbok som finns ombord är en kopia på originalet, men det är ändå mycket viktigt att handboken aldrig avlägsnas från flygplanet. Flygplan som saknar handbok groundas direkt av vår serviceorganisation.

vaskor_poh.jpg

Som pilot har man det yttersta ansvaret att kontrollera att erforderliga dokument finns ombord. Enligt bestämmelserna ska detta vara minst flygplanshandbok och registreringsbevis (finns i samlingspärmen). För att hjälpa oss komma ihåg att alltid kontrollera detta är checklistorna uppdaterade:

checklista_dokument.png