Besök på Luftvärnsmuseet i Norrtälje 21 maj

lv3.jpg Luftvärn står väl i någon mån i motsats till flygning, men kontaktytan är uppenbar. Hotbilden från luften består av flyg och utveckling av flyg och motmedel är en del av det som Luftvärnsmuseet i Norrtälje visar.

Samlingarna består dock mest av utrustning som bildar de system som används för att avskräcka flygplan från att närma sig skyddsföremålen. Utställningen består dels av en serie av rum som belyser luftvärnets utveckling från 1940- talet fram till millennieskiftet, dels en hall med ett urval av större materiel.

Luftvärnsmuseet ligger på f.d. Lv3 kasernområde, adress August Strindbergs gata 2, mittemot Biltema i Norrtälje. Från Stockholm/Tekniska högskolan åker du buss 676 till Campus Roslagen på cirka en timme och går med sikte mot Biltema på mindre än 10 minuter till museet. Museet är öppet onsdagar 12-15 och lördagar 13-16.

Nu gör vi en specialvisning för Stockholms flygklubbs medlemmar torsdagen den 21 maj kl 19.00 fram till ca 21.00. Inträdesavgift 20 kr. För att kunna bedöma hur många guider vi behöver vore jag tacksam för anmälan per e-post till [email protected] snarast och senast tisdagen den 12 maj.

Varmt välkomna!

JOhn Fü