Nationaldagsflygningen 2015

f15soderhamn.jpg
Vi har som tradition i Stockholms flygklubb att göra en gemensam flygning den 6 juni. I år är det dags att besöka gamla F15 i Söderhamn. Vi tittar på deras fina museum, får se J21, J28, J29, A32 och även flygplan 37 i olika versioner. Det kan även finnas tid att få flyga en 37:a i simulator. Våra fem plan är bokade för denna flygning. Därtill kommer kanske några andra plan att ”hänga på”.

GMD och IZZ flyger från Skavsta till Hässlö för tankning. Därifrån gör vi sällskap direkt till F15 via Gävle/Gestrike Airport, ESSK som vi beskådar från ovan. Beräknad start från Skavsta kl 1000 senast och från Hässlö kl 1100. Tänk på att göra en riktig färdplan. Ett krav numer på ”långa” flygningar.

På museet finns ingen mat att få. Vi kommer därför att flyga till Hälsinge regementes gamla övningsplats Mohed, alternativt till Avesta och Rembostugan för en matrast. Kollar möjligheterna längre fram.

Återvänder sedan till Hässlö respektive Skavsta. Tre personer i varje plan är lämpligt för denna tur. Var och en betalar sin flygning. Banornas längd inga problem, men på Rembo kan det vara långt gräs och blött. Det måste kollas. Alternativet kan det då bli Gävle, där räcker banan till. Flera gånger om.

Är du intresserad av att vara med? SMS eller ring Börje N. 070-736 06 96.