Utbildning för instrumentbehörighet (Basic IR)


SE-KMO har som bekant uppgraderats med ny GPS som klarar PBN-inflygningar och erbjuder nu en modern instrumentpanel. Det vore ju synd att inte kunna använda dessa fina instrument för att höja flygsäkerheten samt minska påverkan av sämre väder!

Så här går det till att ta instrumentcertifikat med klubbens plan:
  1. SFK har etablerat samarbete med eFlight som är ansvarig ATO i detta sammanhang. Information om utbildningen finns här: Basic Instrument Rating samt Competence Based Instrument Rating.
  2. Teorin studeras till större delen digitalt på distans, men några timmar behöver du vara på plats i Trollhättan.
  3. När man skriver teoriprovet kan man välja mellan att ta ett kortare prov för Basic IR (400ft minimum för approach) eller ett något längre prov för Competence Based IR (inga restriktioner). Tar man CB-IR provet kan man uppgradera från B-IR till CB-IR med några till flyglektioner om man väljer att börja med ett B-IR cert.
  4. Skolflygning sker med IR-instruktör godkänd av eFlight, och kan ske med vår KMO från Bromma, alternativt med flygplan i Trollhättan.
Nästa teorikurs startar redan den 3:e september, och kursen efter det startar i februari. Så möjligheten finns att du till nästa sommar kan ha instrumentcertifikat, med alla fina upplevelser det medför!
Anmäl dig genom att skicka ett mail till [email protected].